
Tandırın içerisinde özel olarak hazılanan odunlar yakılır. Bir kap içerisine konulan su tandırın içine bırakılır.
Alev iyice korlaşınca bekletilen etler tandırın içerisine asılır.
Alttaki suyun buharı ve tandırın sıcaklığı ile etler pişirilir.Bu şekilde pişirilen et,
ayrı bir tat ve değişik bir lezzete kavuşur. Bitlislşi Maşallah Usta'nın özel olarak hazırladığı Büryan Kebabı'na tandırın üzerinin özel bir çamurla kapatılması ve içeriye hiçbir şekilde hava girmemesi sayesinde çok daha güzel bir lezzet elde edilir.
Tandır Ocağı

Terbiye edilen kuzu tandıra konuluyor

Terbiye Edilen kuzu tandıra konuyor

Alev iyice korlaşınca bekletilen etler tandırın içerisine asılır.
Alttaki suyun buharı ve tandırın sıcaklığı ile etler pişirilir.Bu şekilde pişirilen et,
ayrı bir tat ve değişik bir lezzete kavuşur. Bitlislşi Maşallah Usta'nın özel olarak hazırladığı Büryan Kebabı'na tandırın üzerinin özel bir çamurla kapatılması ve içeriye hiçbir şekilde hava girmemesi sayesinde çok daha güzel bir lezzet elde edilir.
Tandır Ocağı

Terbiye edilen kuzu tandıra konuluyor

Terbiye Edilen kuzu tandıra konuyor

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder